روان روانشناس با ایجاد امنیت و از بین بردن درماندگی، فضایی درست می کند تا مراجع بتواند خودش باشد و یاد بگیرد استعدادهای خودش را شکوفا کند. اثربخشی رواندرمانی و مشاوره روانشناسی به این صورت است.
وقتی اتفاق بدی می افتد و ما احساس می کنیم قدرت کنترل محیط یا آینده را نداریم، دست به دامن استراتژی هایی می شویم تا از خودمان محافظت کنیم. به این استراتژی ها دفاع یا مکانیزم دفاعی می گویند. دفاع ها الزاما چیز بدی نیستند، ما بدون آنها ممکن است کارایی خود را از دست بدهیم.
اما مشکلی که دفاع ها دارند این است که آنها ممکن است کیفیت زندگی شما را کم کنند، مثلا ممکن توانایی عشق ورزی و دریافت عشق، پیگیری اهداف و احساس خود ارزشمندی را در ما کاهش دهند. وقتی این اتفاق بیافتد وظیفه روانروانشناس این است که به شما در مواجهه با این دفاع ها کمک کند. بسیاری از این دفاع ها خارج از اگاهی شما رخ می دهند و در دورانی که در گذشته آسیب پذیر بودید، و شکل گرفته اند. وجود آنها دیگر ضرورتی ندارد و جلوی تجربه ی زندگی مطلوبتان را می گیرد. روانروانشناس با ملایمت، همدلی و جدیت این دفاع ها را حل می کند تا شما با طبیعت واقعی خود را بشناسید و آن را ابراز کنید.
روانروانشناس به شما کمک می کند تا در عمیق ترین حد ممکن با خودتان ارتباط برقرار کنید. همچنین روانروانشناس کمک می کند تا مراجع در فضایی ایمن با او، صادقانه و عمیق ارتباط برقرار کند تا امنیت لازم برای شفا یافتن را تجربه کند. ابزار این شفا یافتن، همان نداشتن قضاوت و همدلی روانشناس است. همینطور که مراجع و روانروانشناس پیش می روند، تجارب مفید و سازنده در دسترس مراجع قرار می گیرد. ارتباط شما با خودتان، زندگی و دیگران شروع به عمق پیدا کردن و گسترش می کند. ترس جای خود را به آزادی، گشودگی و کنجکاوی می دهد. پرخاش کنار می رود، پذیرش پیدا می شود. اندوه آسان می شود و تاب آوری، عشق و خودشکوفایی پرورانده می شود.
برای این که واقعا یک روانروانشناس را بشناسید، نیاز است که یک بار با او رو در رو دیدار داشته باشید. در دیدار اول باید این سوالات را در نظر داشته باشید.
اگر می شد به این سوال جواب دقیقی داد خیلی خوب می شد. متاسفانه این کار شدنی نیست. مثل این است که بپرسیم به طور کلی طناب ها چند متر هستند؟ مسلما این بستگی به این داره که طناب مورد نظر ما چند متر باشد! در مورد طناب ها به طور کلی نمی توان حرف زد.
فاکتورهای زیادی را باید در نظر گرفت. برای مثال، این که زندگی شما قبل از حضور در جلسه چطور بوده است؟ الان چی باعث شده که به روانشناسی و مشاوره رو بیاورید؟ این مشکل شما چه مدت است که درگیرتان کرده است؟ تا کنون چطور با مسائل کنار امده اید؟ آیا نوع کنار آمدن شما باعث از بین رفتن احساسات عمیق تر سرزندگی و خوشبختی نشده است؟ امیدها و اهداف شما برای درمان چیست؟ از کجا باید بفهمیم که به آرزوهایمان رسیده ایم.
ِسوالات از این دست زیاد است. برخی از این سوالات را نمی توان در جا پاسخ داد، آنها معمولا در خلال درمان مبتنی بر اکتشاف و درک پاسخ داده می شوند.
با این نکات شما بیشترین بهره را از درمان و مشاوره خواهید برد:
۱٫به هزینه رواندرمانی به عنوان سرمایه گذاری برای آینده نگاه کنید.مزایایی که تجربه می کنید، هزینه ها را توجیه می کند.
سعی کنید تا بیشترین حد ممکن خودتان باشید. در جلسه اول روانروانشناس یا تراپیست مایل است بداند چه چیزی شما را برای اولین به سمت درمان آورده است، هر چه این اطلاعات دقیق تر باشد برای شما بهتر است. وظیفه روانروانشناس در قبال صداقت شما توجه کامل و بی قید و شرط است.
در جلسه اول احتمالا این سوالات در ذهن شما خواهد بود:
در انتهای جلسه اول، هر کدام شناختی از دیگری خواهند داشت و در مورد احتمال ادامه همکاری با هم حرف خواهند زد. پژوهش های زیادی نشان داده اند که موفقیت رواندرمانی بیشتر به کیفیت ارتباط مراجع/روانشناس بستگی دارد تا جهت گیری نظری روانشناس. اگر با شخصیت روانشناس ارتباط برقرار نمی کنید شما به خودتان این را بدهکار هستید که باز هم به دنبال روانشناس دیگر بگردید. اگر به هر دلیلی روانروانشناس بفهمد که برای مراجع مناسب نیست، روانشناس باید مراجع را به روانشناس دیگری ارجاع دهد. اگر مراجع/روانشناس تصمیم بگیرند که با هم کار کنند، برنامه جلسه آینده را می ریزند.
رواندرمانی معمولا مانند سرمایه گذاری ارزشمند برای آینده عمل می کند. افرادی که در رواندرمانی شرکت می کنند به مرور در زندگی افراد قوی تری می شوند و از موقعیت های استرس اوری که برای رشد و موفقیت ضروری هستند، اجتناب نمی کنند. این موضوع باعث می شود، احساس ارزشمندی بیشتری کنند، با شرایط دشوار بهتر مواجه شوند و از لحاظ اجتماعی موفق تر عمل کنند و در کمال تعجب بعد از مدتی درآمد بیشتری کسب کنند. موانع ذهنی ما در بسیاری موارد علت درامد پایین ماست. تصور کنید فردی به خاطر نداشتن پختگی هیجانی با رئیسی بداخلاق کنار نیاید و شغل خود را عوض کند، یا کسی که به خاطر ترس از سخنرانی در جمع تحصیلات تکمیلی را دنبال نکند، تاجری که ریسک های منطقی را نمی پذیرد و به حداقل درامد راضی است (از این مثال ها زیاد است) . خلاصه این که رواندرمانی خوب به مرور گشودگی به تجارب پرریسک را بالا برده و به موفقیت در کار، ارتباط و اجتماع منجر می شود
.به طور کلی دو چیز فرد را به اتاق روانشناس می آورد، یکی اختلالات روانی رنج آور و دیگری میل به رشد و بهتر کردن شرایط شخصیتی، عاطفی و مالی. در مورد اول رجوع نکردن به روانشناس، عواقب شدید و غیرقابل جبرانی برای فرد در پی دارد. در مورد دوم مساله تا حد زیادی به اولویت بندی شخص برمی گردد. در مورد این که هزینه های درمان شاید کمی زیاد به نظر برسند شکی نیست اما بسیاری از افرادی که دلیل مراجعه نکردن به روانشناس را هزینه آن می دانند، با یک حساب سرانگشتی در مورد هزینه های روزانه، می توانند ببینند که چه مسائلی را به رشد دائمی خودشان ترجیح می دهند.
در مواردی درآمد فرد در کشور ما در بهترین حالت فقط کفاف نیازهای اولیه او را می دهد. در این شرایط گزینه هایی که در دست خواهد داشت، شرکت در دوره های آموزشی، دانلود ویدئوهای آموزشی، مطالعه کتاب های خودآموز و مشاوره های بهزیستی خواهند بود اما در بیشتر مواقع مشکل این است که ما یاد نگرفته ایم برای رشد خود هزینه کنیم و آن را هزینه ای بیهوده می دانیم.
در بسیاری اوقات این دو کلمه به جای یکدیگر استفاده می شود. به طور کلی تاثیر مشاوره و رواندرمانی هر دو باید خود را در سبک زندگی نشان دهد. به عبارتی روانشناس خوب کسی است که سبک زندگی مراجع را تغییر دهد. با این توضیح روانروانشناس به تغییر سبک زندگی و مشاور به اصلاح سبک زندگی می پردازد.
بله، طبق قانون و اخلاق رواندرمانی، روانروانشناس موظف است که از اطلاعات شما محافظت کند.
نه اما بعد از بررسی و ارزیابی موقعیت شما اگر نیازی به دارو باشد شما به روانپزشک معتبری ارجاع داده می شوید. اگر بین روانپزشک و روانشناس همکاری اتفاق بیافتد نتایج خیلی عالی می شوند.
پاسخ این سوال، خیر است! درمان خیابانی یک طرفه است. روانشناس در خصوص مراجع اطلاعات زیادی دارد، ولیکن مراجع هیچ اطلاعاتی در مورد روانشناس ندارد. به این دلیل، روانشناس تاثیر و یا قدرت و نفوذ بالایی بر مراجع دارد که می تواند به سوء استفاده و فریب منجر شود.
البته این به این معنا نیست که خارج از محیط درمان نمی توان با روانشناس تماسی داشت. این مورد به خصوص در شهر های کوچک بسیار اتفاق می افتد، زیرا تعاملات اجتماعی اجتناب ناپذیرهستند و افراد به دلایل مختلف با هم در ارتباطند. با این حال، و به طور کلی، توصیه نمی شود جلسات درمانی با آشنا و یا کسی که تعاملات دیگری همچون تجارت، دوستی، و علاقه دارید، داشته باشید.
“لمس کردن” معنای متفاوتی دارد. برخی روانشناسان به پشت مراجع ضربه آهسته ایی می زنند و یا او را در آغوش می گیرند تا حمایت و راحتی را به او نشان دهند. با این حال، “لمس کردن” احساسی بسیار قدرتمند است که نباید جنبه جنسی پیدا کند. بوسیدن، لمس بیش از حد، فعالیت جنسی جایی در درمان ندارند!!!!! البته اکثر روانشناسان پایبند اخلاقیات هستند، اما سوء استفاده نیز گاهی دیده می شود. در صورت دیدن هر نوع رفتار نامناسب از سوی روانشناس باید سریع با مسولین مربوطه تماس و اطلاع رسانی انجام گیرد.
آشنایی و یا هرگونه تماس جنسی بین روانشناس و مراجع بی مورد و نامناسب است.
پاسخ به این سوال “خیر” است! روانشناس باید حرفه ایی عمل کند و حتی با نظر او روانشناس جدید معرفی و انتخاب شود. چنانچه روانشناسی از این عمل شما عصبانی و ناراحت شد، می توانید به درست بودن تصمیمتان در انتخاب روانشناس جدید اطمینان کنید.
هر دو درمان در درمان بیماریهای روانی موثر هستند. نوع درمان به ماهیت مشکل بستگی دارد. به طور کلی درمان دارویی برای شرایطی که مولفه های قوی بیولوژیکی دارد همچون افسردگی ماژور، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و اختلال پانیک تجویز می شود.
در بیماریهای شدیدتر ترکیب این دو درمان توصیه می شود. درمان دارویی علایم را از بین می برد و روان درمانی فرد را قادر می سازد تا موقعیت خود را درک کرده و آن را کنترل کند. این درمان ترکیبی سریع تر بوده و برای مدت طولانی تری نیز دوام می آورد.
جنسیت روانشناس بر پروسه درمان تاثیری ندارد، بلکه گرمی و همدلی اوست که باعث موفقیت درمان می شود. با این حال ماهیت مشکل و شخصیت مراجع بر این انتخاب موثر است. برای مثال، خانمی که پدرش از او سوء استفاده جنسی کرده است، با یک روانشناس زن ارتباط راحت تری برقرار می کن
.مشاوره روانشناسی یکی از شاخه های علوم انسانی است که با استفاده از روش های علمی سعی می کند انسان را بشناسد و به او کمک کند. روانشناسی علمی گسترده با حیطه های بسیار متنوعی است که شامل رویکردها و نظریه های مختلفی می باشد. یک روانشناس در حیطه های مختلفی می تواند به مردم کمک کند. اما در مورد این علم سوء تفاهمات زیادی وجود دارد که مانع از بهره گیری کامل جامعه از خدمات این قشر از متخصصان می شود. در این مقاله درباره علم روانشناسی، تفاوت آن با تخصصات دیگر و حیطه های فعالیت این رشته روانشناسی صحبت خواهیم کرد.
1- توانایی تجزیه و تحلیل و شناخت مسائل و مشکلات و استنتاج مطالب .
2- برخورداری از فکر خلاق و نوآور .
3- توانایی برای تجربه کردن یا احساس نمودن همه هیجانات آدمی نظیر غم، امید ، احساس خوشبختی ، صمیمیت .
4- توانایی سخن گفتن در جمع و ایراد سخنرانی در حضور دیگران .
5- توانایی تصمیم گیری در مواقع بحران .
6- توانایی تحمل انتقاد ، تحقیر، خشم و بی اعتنایی مددجو .
7- توانایی ایجاد ارتباط مناسب با دیگران و بیان منظور و مطالب خود به طریف مقابل.
مشاوره قبل از ازدواج دارای 3 هدف اساسی است:
1- بررسی آمادگی نامزدها برای ازدواج
2-ارزیابی هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی نامزدها
3- ارزیابی مهارت های زندگی مشترک نامزدها
متخصص در مشاوره پیش از ازدواج توانایی سنجش و شناخت تفاوت های زیر بنای شخصیت را دارد و نظر زوجین را نسبت به این تفاوت ها جلب می کند، موارد دیگری که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بررسی می شود، آرزوها، تمایلات، توقعات، خط قرمزها و رمز و رازهای طرفین است، مشاوره قبل از ازدواج به طور کلی مشاوره برای انتخاب مورد مناسب برای یک عمر زندگی است. در مشاوره قبل از ازدواج، مشاور هیچ وقت به طرفین نمی گوید که این کار را بکنید یا نکنید بلکه وظیفه مشاور آگاه کردن است. او می گوید که نتیجه چنین ازدواجی چه خواهد بود تا شما خودتان دست به انتخاب بزنید، مشاور تلاش می کند دیدگاه ها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار دهد و طرف مقابل را با این دیدگاه ها و اهداف آشنا کند.
حقیقت این است که بسیاری از مردم تصور می کنند فرزندپروری و تربیت فرزند امری غریزی است، اما این طور نیست.
بچه دار شدن و درک تربیت آنها دو چیز کاملا متفاوت است. و حتی اگر درک خوبی از معیارهای یک والد خوب داشته باشید، بدان معنا نیست که می توانید از چالش هایی که اغلب با آن همراه است، جلوگیری کنید. صادقانه بگویم، چیزی تحت عنوان «والدین کامل» وجود ندارد. این درست به اندازه اسب شاخدار یا اژدها افسانه است!
همه ما اشتباه می کنیم، به همین دلیل مشاوره فرزندپروری می تواند بهترین تصمیمی باشد که تاکنون گرفته اید.
این نوع مشاوره مسائل متعددی را در بر می گیرد که از تربیت و رفتار با فرزند تا افسردگی پس از زایمان و خشونت خانگی را دربر می گیرد.
بنابراین، ورود به جلسات مشاوره تربیت فرزند می تواند بسیار مفید باشد، نه تنها برای خودتان که برای فرزند و همسرتان.
بهره گیری از مشاوره ترک اعتیاد قدم بعدی پس از ورود فرد به بیماری اعتیاد است.
ما به شما در کلیه امور مشاوره تخصصی اعتیاد و درمان آن را به صورت آنلاین، تلفنی و حضوری ارائه می دهیم.
واقعیت انکار ناپذیری که در مورد اعتیاد وجود دارد این است که خود فرد معتاد از بیماری اعتیاد به شدت رنج می برد.
این بیماری سبب می شود که طرز فکر و رفتارهای فرد معتاد دچار تغییر اساسی شوند.
فرد به تدریج به علت آسیب های ناشی از بیماری اعتیاد، عقل و منطق خود را از دست می دهد.
و با وجود هر بلا و عذابی که بر اثر مصرف مواد، بر سر او و خانواده اش می آید اما باز هم به این کار ادامه می دهد.
فرد معتاد، باید در اثر فشارها و عذاب های ناشی از این بیماری به نقطه ای برسد که:
در برابر اعتیاد، ناتوان شده و برای رهایی یافتن از این بیماری اقدام به درخواست کمک از یک نیروی برتر کند.
این به معنی رها کردن فرد توسط خانواده نیست، چرا که آسیب های آن از حمایت ناسالم هم بیشتر است.
باید زمانی که اعتیاد فردی در خانواده مشخص شد:
بدون دعوا، بحث و کشکمش، در آرامش اقدام به مراجعه به مراکز درمانی مرتبط شود.
نکته مهمی که در این بخش وجود دارد این است که:
در بیماری اعتیاد به ویژه در مراحل پیشرفته آن، نباید توقع داست که فرد به طور ناگهانی ترک کند.
بدن فرد معتاد به علت استفاده زیاد از مواد مخدر از کارکرد عادی خود فاصله گرفته و در واقع با قطع ناگهانی مصرف:
بدنش از خود واکنش های مختلفی نشان می دهد که از جمله شایع ترین آنها، عوارض خماری می باشد.
برای پاسخ به این سوال که آیا می بایست به یک مشاور جنسی مراجعه کنید یا به نوع دیگری از مشاور، باید تجزیه و تحلیل کنید که در حال حاضر کدام دسته از مشکلات بر بخش ها دیگر زندگی شما سایه افکنده و بیشترین تاثیر را دارند.
اگر کیفیت زندگی و سلامت روان شما بشدت تحت تاثیر مشکلات، نارسایی ها و اختلالات جنسی قرار بگیرد، مراجعه به یک مشاور جنسی ایده بسیار خوبی خواهد بود. همینطور اگر ایجاد صمیمیت و برقراری ارتباط موثر با شریک جنسی به بزرگترین نگرانی روزمره شما بدل شده، مراجعه به یک مشاور جنسی و شروع جلسات درمان اقدام موثر و مفیدی خواهد بود.
:Published Date:12/27/2024 3:14:37 AM